Alf Svensson utnämnd till ny hedersordförande

Pressmeddelande

Stockholm
06 november 2021
Presskontakt

Philip Lind
Generalsekreterare

076-527 25 34
philip.lind@kdu.se

Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU) har under lördagseftermiddagen valt en ny hedersordförande. Valet inträffade i samband med det extrainsatta riksmötet som pågår 5-7 november. Ny hedersordförande blir Alf Svensson. 

Alf Svensson är tidigare förbundsordförande för KDU. Han var partiledaren som tog oss in i riksdagen och väl där visade han kristdemokratins unika prägel i svensk politik. Han har under sin politiska gärning visat att tuff politik kan drivas med värme och människovärdet i centrum. När förbundsstyrelsen i oktober skulle föreslå ny hedersordförande var valet enkelt och enhälligt. 

– Det är en enorm ära för hela KDU att idag fått välja Alf Svensson till ny hedersordförande. Alf är en förebild som personifierar nyckeln inom kristdemokratin: kombinationen av frihet för den enskilde med ett socialt ansvar för sina medmänniskor, allt med människovärdet i centrum. Det var särskilt roligt att få lyssna till Alf tala och därefter ha han och hans fru Sonja närvarande under en del av förhandlingarna, säger Nike Örbrink, förbundsordförande KDU Sverige.

Kristdemokratiska Ungdomsförbundet är Sveriges tredje största politiska ungdomsförbund med ca 5 000 medlemmar. Bland tidigare förbundsordföranden finns Alf Svensson, Christian Carlsson och Sara Skyttedal. 

image_pdfimage_print
Stockholm
06 november 2021
Presskontakt

Philip Lind
Generalsekreterare

076-527 25 34
philip.lind@kdu.se

Om KDU

Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU) bildades 1966 som ungdomsförbund till Kristdemokraterna. Och vi är sedan dess Sveriges främsta och viktigaste organisation när det kommer till att bedriva kampanjer för personlig frihet, socialt ansvar, starkare familjer och ett tryggare Sverige.

KDU har som mål att förändra samhället utifrån den kristdemokratiska ideologin. Vår utgångspunkt är människans fria vilja, personliga ansvar och försvaret av människovärdet. Vi erkänner också vårt ansvar för våra medmänniskor, liksom förvaltaransvaret gentemot tidigare och kommande generationer. KDU arbetar för alla människors frihet att utveckla sin person i gemenskap. Vi anser att samhället ska byggas underifrån och utgå från enskilda människor och familjer samt baseras på naturrätten. Vi tror också på social marknadsekonomi – och på att politisk frihet inte kan existera utan ekonomisk frihet.

Vår förbundsordförande heter Stefan Sarmes.

Dela inlägget

Ge ditt flöde en rak höger! Dela inlägget med dina vänner på sociala medier.