1

Alf Svensson utnämnd till ny hedersordförande

Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU) har under lördagseftermiddagen valt en ny hedersordförande. Valet inträffade i samband med det extrainsatta riksmötet som pågår 5-7 november. Ny hedersordförande blir Alf Svensson. 

Alf Svensson är tidigare förbundsordförande för KDU. Han var partiledaren som tog oss in i riksdagen och väl där visade han kristdemokratins unika prägel i svensk politik. Han har under sin politiska gärning visat att tuff politik kan drivas med värme och människovärdet i centrum. När förbundsstyrelsen i oktober skulle föreslå ny hedersordförande var valet enkelt och enhälligt. 

– Det är en enorm ära för hela KDU att idag fått välja Alf Svensson till ny hedersordförande. Alf är en förebild som personifierar nyckeln inom kristdemokratin: kombinationen av frihet för den enskilde med ett socialt ansvar för sina medmänniskor, allt med människovärdet i centrum. Det var särskilt roligt att få lyssna till Alf tala och därefter ha han och hans fru Sonja närvarande under en del av förhandlingarna, säger Nike Örbrink, förbundsordförande KDU Sverige.

Kristdemokratiska Ungdomsförbundet är Sveriges tredje största politiska ungdomsförbund med ca 5 000 medlemmar. Bland tidigare förbundsordföranden finns Alf Svensson, Christian Carlsson och Sara Skyttedal.