KDU: “Ändra gatuadressen som leder fram till Rysslands ambassad i Stockholm till Zelenskyjgatan” 

Pressmeddelande

Stockholm
04 mars 2022
Presskontakt

Philip Lind
Generalsekreterare

076-527 25 34
philip.lind@kdu.se

Kristdemokratiska ungdomsförbundets ordförande har skickat in ett medborgarförslag om att byta gatuadressen som leder fram till Rysslands ambassad i Stockholm till ”Zelenskyjgatan”. Gatan heter idag Gjörwellsgatan. 

– Varje gång den ryska ambassaden mottar sin post eller ska bjuda in gäster ska de bli påminda om Stockholms och Sveriges stöd för Ukraina i detta fruktansvärda krig, säger Nike Örbrink, förbundsordförande KDU Sverige. 

Förslaget har skickats till namnberedningen som ligger under stadsbyggnadsnämnden i Stockholms Stad. Liknande förslag antogs igår i Litauens huvudstad Vilnius där gatan som leder fram till den ryska ambassaden framöver kommer heta “Ukrainska hjältars väg”. 

– I Stockholm har vi en tradition av att uppkalla gator efter betydelsefulla personer. Det motstånd president Zelenskyj nu uppvisar mot den ryska stormakten är ett hjältedåd, och vi ska vara tacksamma för det motståndet när hela den europeiska säkerhetsordningen äventyras. Sverige måste visa sitt stöd både där, och här hemma, avslutar Nike Örbrink, förbundsordförande KDU Sverige. 

KDU:s förbundsordförande Nike Örbrink finns tillgänglig för intervjuer och kommentarer. 

Kristdemokratiska Ungdomsförbundet är Sveriges tredje största politiska ungdomsförbund med ca 5 000 medlemmar. Bland tidigare förbundsordföranden finns Alf Svensson, Christian Carlsson och Sara Skyttedal. 

image_pdfimage_print
Stockholm
04 mars 2022
Presskontakt

Philip Lind
Generalsekreterare

076-527 25 34
philip.lind@kdu.se

Om KDU

Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU) bildades 1966 som ungdomsförbund till Kristdemokraterna. Och vi är sedan dess Sveriges främsta och viktigaste organisation när det kommer till att bedriva kampanjer för personlig frihet, socialt ansvar, starkare familjer och ett tryggare Sverige.

KDU har som mål att förändra samhället utifrån den kristdemokratiska ideologin. Vår utgångspunkt är människans fria vilja, personliga ansvar och försvaret av människovärdet. Vi erkänner också vårt ansvar för våra medmänniskor, liksom förvaltaransvaret gentemot tidigare och kommande generationer. KDU arbetar för alla människors frihet att utveckla sin person i gemenskap. Vi anser att samhället ska byggas underifrån och utgå från enskilda människor och familjer samt baseras på naturrätten. Vi tror också på social marknadsekonomi – och på att politisk frihet inte kan existera utan ekonomisk frihet.

Vår förbundsordförande heter Stefan Sarmes.

Dela inlägget

Ge ditt flöde en rak höger! Dela inlägget med dina vänner på sociala medier.