KDU Sverige håller extrainsatt riksmöte

Pressmeddelande

Stockholm
04 november 2021
Presskontakt

Philip Lind
Generalsekreterare

076-527 25 34
philip.lind@kdu.se

Den 5 7 november 2021 anordnar Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU) extrainsatt riksmöte med motionsbehandling. Medlemmar från hela landet deltar för att behandla motioner som har inkommit under pandemiåret 2020 2021. Förutom detta väljer förbundet ny hedersordförande med anledning av Bernt Olssons bortgång. 

Datum: 5 – 7/11. 

Plats: Läroverksvägen 56, 181 56 Lidingö. Finns möjlighet att delta på plats, eller intervju digitalt via Zoom. 

Övrigt: Motionerna kan skickas ut vid förfrågan. 

Förbundsordförande Nike Örbrink finns tillgänglig för intervjuer innan och i samband med det extrainsatta riksmötet. Vänligen kontakta Kristdemokratiska Ungdomsförbundets pressekreterare för mer information.

Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU) har inför riksmötet värvat över 650 nya medlemmar på mindre än en månad. Förbundsordförande Nike Örbrink är ett av partiets nationella toppnamn till riksdagsvalet 2022. Bland tidigare förbundsordföranden finns Alf Svensson, Christian Carlsson och Sara Skyttedal. 

image_pdfimage_print
Stockholm
04 november 2021
Presskontakt

Philip Lind
Generalsekreterare

076-527 25 34
philip.lind@kdu.se

Om KDU

Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU) bildades 1966 som ungdomsförbund till Kristdemokraterna. Och vi är sedan dess Sveriges främsta och viktigaste organisation när det kommer till att bedriva kampanjer för personlig frihet, socialt ansvar, starkare familjer och ett tryggare Sverige.

KDU har som mål att förändra samhället utifrån den kristdemokratiska ideologin. Vår utgångspunkt är människans fria vilja, personliga ansvar och försvaret av människovärdet. Vi erkänner också vårt ansvar för våra medmänniskor, liksom förvaltaransvaret gentemot tidigare och kommande generationer. KDU arbetar för alla människors frihet att utveckla sin person i gemenskap. Vi anser att samhället ska byggas underifrån och utgå från enskilda människor och familjer samt baseras på naturrätten. Vi tror också på social marknadsekonomi – och på att politisk frihet inte kan existera utan ekonomisk frihet.

Vår förbundsordförande heter Stefan Sarmes.

Dela inlägget

Ge ditt flöde en rak höger! Dela inlägget med dina vänner på sociala medier.