KDU ordförande blir ett av toppnamnen i riksdagsvalet 2022

Pressmeddelande

Stockholm
01 november 2021
Presskontakt

Philip Lind
Generalsekreterare

076-527 25 34
philip.lind@kdu.se

På lördagseftermiddagen blev det klart att Kristdemokratiska Ungdomsförbundets förbundsordförande Nike Örbrink blir ett av partiets toppnamn i riksdagsvalet 2022. Hon blev Stockholm stads andranamn till riksdagen och kommer därmed stå på plats sex på stadens riksdagsvalsedel. Idag blev det även klart att Örbrink blir det sjätte av partiets tio nationella namn som finns representerade på listor i hela landet.

– Jag är otroligt tacksam över förtroendet att få representera KD Stockholm och vara en nationell kandidat i valet nästa år. Kommer jag in i riksdagen ser jag fram emot att driva frågor som särskilt påverkar unga såsom att motverka ungas psykiska ohälsa. Men även att utveckla partiets profil inom kulturfrågorna som ligger mig personligen nära om hjärtat, säger Nike Örbrink, förbundsordförande KDU Sverige.

– Det finns många starka namn som representerar partiet i nästa års val. Jag vill bidra med att vara en röst för unga kristdemokrater i nästa val och representera en fortsatt rak högerpolitik, avslutar Nike Örbrink, förbundsordförande KDU Sverige.

KDU:s förbundsordförande Nike Örbrink finns tillgänglig för ytterligare kommentarer. 

Kristdemokratiska Ungdomsförbundet är Sveriges tredje största politiska ungdomsförbund med ca 5 000 medlemmar. Bland tidigare förbundsordföranden finns Alf Svensson, Christian Carlsson och Sara Skyttedal. 

image_pdfimage_print
Stockholm
01 november 2021
Presskontakt

Philip Lind
Generalsekreterare

076-527 25 34
philip.lind@kdu.se

Om KDU

Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU) bildades 1966 som ungdomsförbund till Kristdemokraterna. Och vi är sedan dess Sveriges främsta och viktigaste organisation när det kommer till att bedriva kampanjer för personlig frihet, socialt ansvar, starkare familjer och ett tryggare Sverige.

KDU har som mål att förändra samhället utifrån den kristdemokratiska ideologin. Vår utgångspunkt är människans fria vilja, personliga ansvar och försvaret av människovärdet. Vi erkänner också vårt ansvar för våra medmänniskor, liksom förvaltaransvaret gentemot tidigare och kommande generationer. KDU arbetar för alla människors frihet att utveckla sin person i gemenskap. Vi anser att samhället ska byggas underifrån och utgå från enskilda människor och familjer samt baseras på naturrätten. Vi tror också på social marknadsekonomi – och på att politisk frihet inte kan existera utan ekonomisk frihet.

Vår förbundsordförande heter Stefan Sarmes.

Dela inlägget

Ge ditt flöde en rak höger! Dela inlägget med dina vänner på sociala medier.