1

KDU ordförande blir ett av toppnamnen i riksdagsvalet 2022

På lördagseftermiddagen blev det klart att Kristdemokratiska Ungdomsförbundets förbundsordförande Nike Örbrink blir ett av partiets toppnamn i riksdagsvalet 2022. Hon blev Stockholm stads andranamn till riksdagen och kommer därmed stå på plats sex på stadens riksdagsvalsedel. Idag blev det även klart att Örbrink blir det sjätte av partiets tio nationella namn som finns representerade på listor i hela landet.

– Jag är otroligt tacksam över förtroendet att få representera KD Stockholm och vara en nationell kandidat i valet nästa år. Kommer jag in i riksdagen ser jag fram emot att driva frågor som särskilt påverkar unga såsom att motverka ungas psykiska ohälsa. Men även att utveckla partiets profil inom kulturfrågorna som ligger mig personligen nära om hjärtat, säger Nike Örbrink, förbundsordförande KDU Sverige.

– Det finns många starka namn som representerar partiet i nästa års val. Jag vill bidra med att vara en röst för unga kristdemokrater i nästa val och representera en fortsatt rak högerpolitik, avslutar Nike Örbrink, förbundsordförande KDU Sverige.

KDU:s förbundsordförande Nike Örbrink finns tillgänglig för ytterligare kommentarer. 

Kristdemokratiska Ungdomsförbundet är Sveriges tredje största politiska ungdomsförbund med ca 5 000 medlemmar. Bland tidigare förbundsordföranden finns Alf Svensson, Christian Carlsson och Sara Skyttedal.