VALBEREDNINGEN PRESENTERAR NY KDU-STYRELSE

Pressmeddelande

Stockholm
04 april 2023
Presskontakt

Philip Lind
Generalsekreterare

076-527 25 34
philip.lind@kdu.se

Kristdemokratiska Ungdomsförbundet väljer en ny förbundsstyrelse under riksmötet i Linköping 19-21 maj. Valberedningen är i dag mycket glada och stolta över att kunna presentera ett enigt förslag på ny förbundsstyrelse och presidium där nuvarande förste vice förbundsordförande Stefan Sarmes föreslås ta över som förbundsordförande efter Nike Örbrink som tidigare i år meddelat sin avgång.

Ny förbundsordförande

KDU gick starkt i höstens val och fick historiskt resultat i skolvalet från 3,96 % till 9,29 %. Stefan Sarmes, som i dag är förste vice förbundsordförande har under sina år i förbundsstyrelsen haft ett stort internationellt engagemang. Han har lett arbetet i det internationella utskottet under de senaste åren, vilket är en stor styrka inför EU-valet 2024. Förutom Stefan Sarmes i förslaget till ny förbundsordförande föreslår vi ett nytt presidium med Louise Hammargren som förste vice ordförande och Jonathan Derneborg som andre vice förbundsordförande.

    • Det här är tre oerhört starka kandidater med bred sakpolitisk kunskap som besitter både kommunikativa och organisatoriska förmågor som kommer vara av yttersta vikt för att fortsatt vara en stark röst inom kristdemokratin men också i samhällsdebatten, säger Frida Bramstedt ordförande för valberedningen.
    • Jag är väldigt ödmjuk och glad över att ha fått valberedningens förtroende att få leda förbundet. Vi har en ny roll att ta i svensk politik som ungdomsförbund till ett av regeringspartierna samtidigt som vi har ett val till Europaparlamentet framför oss. Jag hoppas på medlemmarnas förtroende att få leda förbundet och befästa den högerposition som KDU har, säger Stefan Sarmes.


Många nya namn
Det är mer än hälften av valberedningens förslag som är nya i förbundsstyrelsen. Flertalet av de kandidater som föreslås är i dag nyckelpersoner i de distrikt de företräder.

 

    • Förslaget till förbundsstyrelse tar ställning för en helhet i förbundet. Vi är helt övertygade om att detta skulle bli en förbundsstyrelse som kompletterar varandras kompetenser för att bygga KDU starka politiskt och organisatoriskt, säger Frida Bramstedt ordförande för valberedningen.

Valberedningens förslag i sin helhet:
Förbundsordförande:

Stefan Sarmes, 24 år, Bara/Stockholm (nyval)

Förste vice förbundsordförande:

Louise Hammargren, 21 år, Täby (nyval)

Andre vice förbundsordförande:

Jonathan Derneborg, 22 år, Vänersborg (nyval)

Ledamöter:
Christoffer Andersson, 28 år,Karlstad (omval)

Lina Lindh, 22 år, Göteborg (omval)

Lukas Bernevång Forsberg, 24 år, Bankeryd/Örebro (omval)

Juliette Walldov, 23 år, Stockholm (nyval)

Max Pelin 20 år, Göteborg (nyval)

Matilda Anttonen, 22 år, Kullavik/Karlstad (nyval)

Andreas Salomonsson 21 år, Kalmar (nyval)

Lucas Svärd 22 år, Stockholm (nyval)

Ordförande i utskotten:

Internationella utskottet: Andreas Salomonsson (nyval)
Organisationsutskottet: Lukas Bernevång Forsberg (nyval)

Presskontakt:

Frida Bramstedt

076-122 99 07

Frida.bramstedt@kristdemokraterna.se

image_pdfimage_print
Stockholm
04 april 2023
Presskontakt

Philip Lind
Generalsekreterare

076-527 25 34
philip.lind@kdu.se

Om KDU

Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU) bildades 1966 som ungdomsförbund till Kristdemokraterna. Och vi är sedan dess Sveriges främsta och viktigaste organisation när det kommer till att bedriva kampanjer för personlig frihet, socialt ansvar, starkare familjer och ett tryggare Sverige.

KDU har som mål att förändra samhället utifrån den kristdemokratiska ideologin. Vår utgångspunkt är människans fria vilja, personliga ansvar och försvaret av människovärdet. Vi erkänner också vårt ansvar för våra medmänniskor, liksom förvaltaransvaret gentemot tidigare och kommande generationer. KDU arbetar för alla människors frihet att utveckla sin person i gemenskap. Vi anser att samhället ska byggas underifrån och utgå från enskilda människor och familjer samt baseras på naturrätten. Vi tror också på social marknadsekonomi – och på att politisk frihet inte kan existera utan ekonomisk frihet.

Vår förbundsordförande heter Stefan Sarmes.

Dela inlägget

Ge ditt flöde en rak höger! Dela inlägget med dina vänner på sociala medier.