1

KDU Sverige söker generalsekreterare

Vill du arbeta med organisation och politik på heltid? Är du en stresstålig lagspelare som prioriterar ordning och reda på arbetsplatsen? Då kan du vara den vi söker som generalsekreterare till Kristdemokratiska ungdomsförbundets riksorganisation. Tjänsten tillsätts omgående eller senast 15 april. 

Om organisationen 

Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU) har idag cirka 5000 medlemmar och finns representerat över nästan hela landet. Förbundet har i dagsläget 19 lokala organisationer (distrikt) som på ett ungefär omfattar dagens regioner. Majoriteten av KDU:s verksamhet bedrivs på distriktsnivå av ideella krafter. I KDU ägnar vi oss först och främst åt att föra ut våra politiska åsikter samt att utbilda nästa generations politiker. Det innebär bland annat att vi arbetar mycket med skolbesök, kampanjer, opinionsbildning och funktionärsutbildningar. 

Arbetet är förlagt på KDU Sveriges rikskansli i Stockholm.

Ditt uppdrag  

Du ansvarar för riksorganisationens övergripande verksamhet och arbetsleder personalen. Du har även det yttersta ansvaret för ekonomin, organisationsfrågor och vid behov pressarbete. Generalsekreteraren är dessutom förbundsstyrelsens tjänsteman och jobbar tätt ihop med förbundsordföranden. 

Du sköter även kontakten med myndigheter, ideella organisationer, Kristdemokraternas tjänstemän och partidistrikt. Vid behov kan resande ingå i tjänsten.

Din bakgrund 

Du är en person som arbetar systematiskt och har en tydlig idé hur du vill utveckla förbundet. Du har lätt för att tänka övergripande och trivs på en arbetsplats med ett högt tempo. Du är prestigelös och kan arbeta självständigt med varierande arbetsuppgifter samtidigt som du är en stark lagspelare.

Bakgrund i ungdomsförbundet och boende i eller i närheten av Stockholm är en merit men inget krav. B- Körkort är önskvärt. Tjänsten är på heltid och tillsätts omgående eller som senast den 15 april. Lön utgår efter resultat av löneförhandling.

Frågor besvaras av: 

Generalsekreterare Philip Lind, 076-527 25 34, philip.lind@kdu.se.

Inkom med din ansökan till philip.lind@kdu.se senast den 7 april. Intervjuer sker löpande och tillsättning av tjänsten kan förekomma innan angivet datum.

Ansökan ska innehålla CV, personligt brev och löneanspråk

Vi ser fram emot att ta del av din ansökan!