1

KDU söker pressekreterare på halvtid

Gillar du politisk och strategisk kommunikation? Då kan du vara den vi söker som pressekreterare på Kristdemokratiska Ungdomsförbundets riksorganisation. Arbetet är förlagt på KDU Sveriges rikskansli i Stockholm och kan kombineras med studier eller annat engagemang. Tjänsten är ett led i förbundets satsning på media och digital kommunikation inför valet 2022.

Arbetsuppgifterna:

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att bistå förbundsordförande och förbundsstyrelseledamöter med debattartiklar, medieutspel, pressutskick och intervjuer. Tjänsten kommer även innefatta hanteringen av KDU:s sociala medier. Vi söker därför dig som gillar att jobba med såväl traditionella- som sociala medier. Som pressekreterare kommer du få sätta dig in i olika politiska och samhällsfrågor och utveckla dina kunskaper inom språk, skrivande och politisk kommunikation. Kansliarbete och organisatoriska uppgifter kan förekomma vid behov.

Vem är du?

Du gillar att arbeta med tydliga deadlines, högt tempo och kan enkelt anpassa ditt arbetssätt efter olika situationer. Du är prestigelös och kan planera och organisera ditt arbete självständigt mot ett tydligt mål. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Tidigare erfarenhet av eller studier inom kommunikation, information, grafisk design eller journalistik är meriterande. Bakgrund i ungdomsförbundet, B- körkort och boende i eller i närheten av Stockholm är önskvärt men inga krav.

Anställningsform:

Projektanställning fr.o.m 2021-02-22 t. o. m 2022-09-23

Sysselsättningsgrad:

50%. Med möjlighet till högre tjänstgöringsgrad från och med våren 2022.

Tillträdesdag:

2021-02-22. Tillträdesdagen kan anpassas efter överenskommelse.

Lönesättning:

Individuell lönesättning sker efter förhandling.

Ansökan:

Din ansökan och eventuella frågor om tjänsten skickas till:

samuel.dalevi@kdu.se senast 25/1 2021. Intervjuer kommer att genomföras löpande under och efter ansökningsperioden.

Ansökan ska innehålla CV, Personligt brev samt löneanspråk.