1

KDU söker pressassistent

Gillar du politisk och strategisk kommunikation? Då kan du vara den vi söker som pressassistent på Kristdemokratiska Ungdomsförbundets riksorganisation. Arbetet är förlagt på KDU Sveriges rikskansli i Stockholm och kan kombineras med studier eller annat engagemang. Tjänsten är ett led i förbundets satsning på media och digital kommunikation inför EU valet 2024.

Arbetsuppgifterna:

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att bistå förbundsordförande och förbundsstyrelseledamöter med medieutspel, pressutskick och intervjuer. Tjänsten kommer även innefatta medfölj åt förbundsordförande på kampanjer, sköta dennes kalender och hantera KDU:s sociala medier. Vi söker därför dig som gillar att jobba med såväl traditionella- som sociala medier. Som pressassistent kommer du få sätta dig in i olika politiska och samhällsfrågor och utveckla dina kunskaper inom språk, skrivande och politisk kommunikation. Kansliarbete och organisatoriska uppgifter kan förekomma vid behov.

Vem är du?

Du gillar att arbeta med tydliga deadlines, högt tempo och kan enkelt anpassa ditt arbetssätt efter olika situationer. Du är prestigelös och kan planera och organisera ditt arbete självständigt mot ett tydligt mål. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Tidigare erfarenhet av eller studier inom kommunikation, information, grafisk design eller journalistik är meriterande. Bakgrund i ungdomsförbundet, B- körkort och boende i eller i närheten av Stockholm är önskvärt. Det är viktigt att du delar våra värderingar.

Anställningsform:

Särskild visstidsanställning fr.o.m 2024-01-15 t. o. m årsskiftet. Möjlighet till förlängning finns.

Sysselsättningsgrad:

50% från januari till mars och 100% från och med april t. o. m. juni. Efter juni återgår tjänsten till 50%.

Tillträdesdag:

2024-01-15. Tillträdesdagen kan anpassas efter överenskommelse.

Lönesättning:

Individuell lönesättning sker efter förhandling.

Ansökan:

Din ansökan och eventuella frågor om tjänsten skickas till:

philip.lind@kdu.se senast 2023-12-01. Intervjuer kommer att genomföras löpande under och efter ansökningsperioden.

Ansökan ska innehålla CV, Personligt brev samt löneanspråk.