I helgen anordnar KDU Sverige sitt 56:e riksmöte

Pressmeddelande

Stockholm
03 augusti 2021
Presskontakt

Philip Lind
Generalsekreterare

076-527 25 34
philip.lind@kdu.se

Kristdemokratiska Ungdomsförbundet anordnar ett digitalt riksmöte i helgen. Bland annat väljs ny förbundsstyrelse där Nike Örbrink är föreslagen för omval som förbundsordförande. Utöver detta kommer förbundet anta nytt jämställdhetspolitiskt manifest och nytt handlingsprogram som tar inriktning mot framtiden för svensk kristdemokrati.

Under helgens riksmöte kommer Kristdemokratiska Ungdomsförbundet att anta ny politik, i och med ett nytt handlingsprogram och nytt jämställdhetspolitiskt manifest. Politiken tar avstamp i de samhällsutmaningar den yngre generationen får ärva och hur Kristdemokraterna i Sverige bör förhålla sig till dessa. 

Förutom detta kommer under lördagen en ny förbundsstyrelsen och nytt presidium att väljas, där nuvarande förbundsordförande Nike Örbrink är föreslagen för omval. 

Datum: 6 – 7/8

Plats: Zoom (förbundsstyrelse samt rikskansli kommer att befinna sig på plats i Stockholm) 

Förbundsordförande Nike Örbrink finns tillgänglig för intervjuer innan och i samband med riksmötet. Vänligen kontakta Kristdemokratiska Ungdomsförbundets pressekreterare för mer information.

Kristdemokratiska Ungdomsförbundet är Sveriges tredje största politiska ungdomsförbund med ca 5 000 medlemmar. KDU väljer ny förbundsstyrelse varje år. Bland tidigare förbundsordföranden finns Alf Svensson, Christian Carlsson och Sara Skyttedal. 

image_pdfimage_print
Stockholm
03 augusti 2021
Presskontakt

Philip Lind
Generalsekreterare

076-527 25 34
philip.lind@kdu.se

Om KDU

Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU) bildades 1966 som ungdomsförbund till Kristdemokraterna. Och vi är sedan dess Sveriges främsta och viktigaste organisation när det kommer till att bedriva kampanjer för personlig frihet, socialt ansvar, starkare familjer och ett tryggare Sverige.

KDU har som mål att förändra samhället utifrån den kristdemokratiska ideologin. Vår utgångspunkt är människans fria vilja, personliga ansvar och försvaret av människovärdet. Vi erkänner också vårt ansvar för våra medmänniskor, liksom förvaltaransvaret gentemot tidigare och kommande generationer. KDU arbetar för alla människors frihet att utveckla sin person i gemenskap. Vi anser att samhället ska byggas underifrån och utgå från enskilda människor och familjer samt baseras på naturrätten. Vi tror också på social marknadsekonomi – och på att politisk frihet inte kan existera utan ekonomisk frihet.

Vår förbundsordförande heter Stefan Sarmes.

Dela inlägget

Ge ditt flöde en rak höger! Dela inlägget med dina vänner på sociala medier.